Zamieszczone przez Udesky
WYGŁUSZENIE DRZWI
Zwiń
X
-
WYGŁUSZENIE DRZWI
Witam. Jakiś czas temu kupiłem sobie Octavię I. Teraz noszę się z zamiarem inwestycji w CAR AUDIO. Nasłuchałem się o wygłuszaniu auta. Rozbierałem ostatnio boczki drzwi i oczom moim ukazała się jakaś czarna mata przyklejona do blachy od środka drzwi. To samo mam w tylnych drzwiach i na tylnych błotnikach (widoczne od bagażnika po zdjęciu tapicerki). Mata ta wygląda jak jakaś mata bitumiczna o grubośći około 2-3 mm. Pytanie następujące: czy oznacza to, że auto mam już wygłuszone? Czy może to normalne (fabryczne) coś tam? Czy też mieliście coś takiego czy raczej gołą blachę?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
-
-
Nexus6, Dlaczego niespełnione marzenie? Nie chwaląc się sam tak sobie te drzwi wylepiłem... Wystarczą chęci a koszty można obniżyć do ceny samych materiałów
[ Dodano: Sro 05 Maj, 10 22:09 ]
Martens, Co do kosztów to kable już od ok 50pln Dystanse Powe 38pln srubki do dystansów 2 pln, Zestaw Dynamatu na dwoje drzwi 299 plus dwie maty Dynamat z zestawów Bulk po 80pln za sztuke na zewnętrzne poszycie. Na to jak chcesz to jeszcze gąbka tłumiąca STP za 50 pln na drzwi. Robocizna może być własna...
przykładowe linki gdzie to znaleźć:
Uwaga!Przy zakupie gĹoĹnikĂłw Power Bass dystanse za 1zĹ! Dystanse lakierowane oraz impregnowane 3 warstwy. Zastosowanie:Dystans z MDFu pod gĹoĹnik 165mm do skody octavi 1.Dystans przykrÄcany jest w te same miejsca co fabryczny plastikowy adapter. Wymiary pierĹcienia to otwĂłr na gĹoĹnik 144mm gruboĹÄ 40mm.Uwaga: zalecany montaĹź przy uĹźyciu Ĺrub z Ĺbem zamkowym (z gwintem metrycznym M6) wymaga to wyjecia fabrycznych plastikowych koĹkĂłw mozna zamĂłwiÄ kpl 6 Ĺrub z nakretkami (dodatkowa opĹata 2zĹ za kpl) otwory pod wkrety mocujÄ ce gĹoĹnik trzeba zawierciÄ wiertĹem (2-3mm) zapobiegnie to ukrÄceniu wkrÄtĂłw lub rozwarstwieniu pierĹcienia dystans mdf daje siÄ przykreciÄ do drzwi tylko w jednej pozycji Wszystkie dystanse po frezowaniu sÄ szlifowane a nastÄpnie nanoszone sÄ 3 specjalne warstwy zabezpieczajÄ ce przed wilgociÄ . Szlifowanie powierzchni dystansu po frezowaniu jaki i w trakcie lakierowania pozwala uzyskaÄ szczelnÄ i gĹadkÄ bĹyszczÄ cÄ powĹokÄ na caĹej powierzchni mdfu rĂłwnieĹź linii ciÄcia co skutecznie zapobiega wnikaniu wilgoci do wnÄtrza mdfu.,Octavia 1 - dystans MDF pod gĹoĹnik 165mm (2 sztuki)
I jeszcze zdjęcie z dodatkową gąbką wygłuszającą:Załączone plikiTomek
Komentarz
-
-
Martens, Poczytaj na forum poradniki jak rozebrać drzwi itp. Będziesz wtedy przygotowany na wszystkie niespodzianki. Np przygotuj sobie jakieś plastikowe rurki w których bedą poruszały się pionowe druty od ryglowania drzwi od środka. Jak ich nie umieścisz w jakiś prowadnicach to maty wszystko posklejają i nie będziesz mógł otworzyć drzwi kluczykiem czy pilotem. Nie śpiesz się ja jeździłem z rozebranymi drzwiami od strony pasażera z 1,5 m-ca ponieważ robiłem wszystko dokładnie i tylko po parę godzin w weekendy...Tomek
Komentarz
-
-
Jak będziesz kupował dystanse od POWE to weź od razu komplet ze śrubami. Płacisz 2 pln drożej!. A są to śruby z tzw łbem zamkowym z tego co pamiętam szóstki a długość to zmierz sobie grubość dystansu dodaj grubość nakrętki i do tego dodaj jeszcze z 5mm. W razie czego wystającą za mocno śrubę możesz ściąć kątówką.
Co do mocowania dystansów to wszystko masz opisane pod poniższym linkiem:
Cena domeny: 299 PLN (do negocjacji). Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.Załączone plikiTomek
Komentarz
-
Komentarz